MCR Consult > Schimbare denumire firma

Schimbare denumire firma

Dupa infintare firma, infiintare PFA, infiintare intreprindere individuala sau familiala, infiintare ONG adica infiintare asociatie sau infiintare fundatie si anume pe parcursul functionarii acestor entitati, sunt situatii in care trebuie aduse modificari acestor entitati cu privire la schimbare denumire firma.

Denumire firma este un element de identificare obligatoriu si se inregistreaza la Registrul Comertului initial prin procedura de rezervare si verificare disponibilitate nume firma, urmand apoi inregistrarea numelui firmei prin actul constitutiv.

Denumire firma reprezinta si un element de distinctie fata de toate celelalte societati, deoarece conform legislatiei in vigoare nu se pot constitui doua sau mai multe firme avand aceeasi denumire, aceasta trebuiind sa fie unica reprezentata la nivelul tarii.

De obicei denumirea firmei se alege in legatura cu activitatea principala, numele asociatilor, poate sa cuprinda indicatii geografice legate de sediu si alte asociatii de cuvinte reprezentative pentru firma si tocmai de aceea cand apar modificari ale acestor aspecte atunci automat intervine si nevoia de schimbare denumire firma.

In general orice modificare sau transformare a activitatilor pe care firma le desfasoara, a structurii actionariatului, a modului in care este perceputa firma in comunitate poate sa conduca in timp la modificare denumire firma.

Schimbare denumire firma este o decizie importanta ce trebuie luata de factorii de raspundere ai entitatii si tocmai de aceea este important sa se faca o analiza atenta a tuturor implicatiilor ce rezulta din modificare denumire firma (transmiterea catre partenerii entitatii a noii denumiri a firmei, asigurarea ca noua denumire este unica la nivel national si nu seamana cu alte denumiri care ar putea crea confuzii si neplaceri comerciale, instiintarea diverselor institutiilor ale statului asupra schimbarii denumirii firmei etc) si numai dupa ce s-a ajuns la o concluzie puternic pozitiva asupra schimbarii denumirii firmei sa se puna in practica schimbare efectiva de denumire firma.

La modificare denumire firma dosarul ce se va inainta la Registrul Comertului va cuprinde pe langa actul constitutiv actualizat si hotararea asociatilor de modificare denumire firma si alte documente cerute de legislatia in vigoare referitoare la cereri adresate Registrului Comertului, documentele de inregistrare la Registrul Comertului in original (certificatul de inregistrare si certificatul constatator), declaratii privind indeplinirea conditiilor de functionare, dovada rezervarii si verificarii numelui firmei, imputerniciri, copii certificate, traduse si legalizate la notar in cazul persoanelor fizice sau juridice nerezidente, dovada platii taxelor legale si altele.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la schimbare denumire firma, societate comerciala, PFA, intreprindere indivivuala sau familiala, asociatie ori fundatie,  punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la preturi fara concurenta .