MCR Consult > Infiintare Intreprindere individuala – II

Infiintare Intreprindere individuala – II

        Infiintare intreprindere individuala II este o intreprindere economica, cu personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica.Singura deosebire dintre persoana fizica autorizata – PFA si intreprinderea individualaII este ca cea din urma are dreptul de a angaja cu contract de munca terte persoane in vederea desfasurarii activitatii pentru care a fost autorizata.
Astfel, persoanele fizice titulare la infiintare intreprindere individuala II au obligatia de a se inregistra si de a autoriza functionarea inainte de inceperea activitatii economice.

        O intreprindere individualaII poate desfasura orice fel de activitate, cu exceptia celor organizate si reglementate prin legi speciale, precum medicina, avocatura, notariat, arhitectura si contabilitate.
Conditiile ce trebuie indeplinite pentru infiintare intreprindere individualaII si desfasurarea de activitati economice ca persoana fizica titulara a unei intreprinderi individuale II sunt:

–         a implinit varsta de 18 ani;

–         are calificarea – pregatirea profesionala sau, dupa caz, experienta profesionala, necesara pentru a desfasura activitatea economica pentru care se solicita autorizatia;

–         sa aiba un spatiul delimitat pentru gazduirea sediului social;

–         nu a fost condamnat penal prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru savarsirea de fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala de natura celor care se inscriu in cazierul fiscal.

Activitatea de infiintare intreprindere individuala II este o operatiune care se inregistreaza la Registrul Comertului si prin care o persoana fizica titulara, apta sa desfasoare  activitati comerciale permise de lege si care sa aduca profit solicita autorizarea intreprinderi individuale II.

Persoana fizica va decide asupra denumirii firmei intreprinderi individualeII, denumire care va trebui rezervata la Registrul Comertului.

Persoana fizica va decide asupra gazduirii sediului social, daca va infiinta puncte de lucru si hotaraste obiecte de activitate aferente activitatilor economice pe care doreste sa le desfasoare si autorizeze. Spatiul cu destinatie pentru gazduirea sediu social sau  pentru infiintare punct de lucru trebuie sa aiba acte de proprietate, sa fie intabulat iar in cazul in care se afla intr-un bloc de locuinte trebuie sa existe acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru schimbarea destinatiei. Ulterior infiintarii intreprinderi individualeII , acesta poate hotara infiintarea de puncte de lucru, inchiderea punctelor de lucru sau schimbarea gazduirii sediului social.

Tot ulterior infiintarii intreprinderi individualeII, acesta poate sa renunte la unele obiecte de activitate si sa adauge si autorizeze alte obiecte de activitate, cu respectarea tuturor conditiilor de functionare.

Intreprinderea individuala – II trebuie sa prezinte documente care atesta identitatea persoanei fizice titular, pregatirea profesionala precum si experienta profesionala in activitatile solicitate a fi autorizate.
Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la infiintare intreprindere individualaII punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii intreprinderii individualeII la preturi fara concurenta .