MCR Consult > Infiintare intreprindere familiala – IF

Infiintare intreprindere familiala – IF

            Infiintare Intreprindere familiala – IF  este o forma de organizare economica cu personalitate juridica, formata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa. Activitatile economice desfasurate de o intreprindere familiala pot fi in agricultura, industrie, turism, constructii, IT si comert.

            La infiintare intreprindere familiala – IF aceasta se constituie printr-un acord incheiat de membrii familiei, obligatoriu in forma scrisa. Tot la infiintare intreprindere familiala – IF trebuie numit reprezentantul intreprinderii familiale care trebuie sa aiba minim 18 ani, iar ceilaltii membri sa aiba cel putin 16 ani. Nici unul dintre membri intreprinderii familiale nu trebuie sa fi savarsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale si de cele care privesc disciplina financiar-fiscala (de tipul celor din cazierul fiscal). Intreprinderea familiala trebuie sa delimiteze un spatiu in scopul gazduiriii sediului social iar reprezentantii sai sa declare pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si al protectiei muncii.

Activitatea de infiintare a unei intreprinderi familiale – IF – este o operatiune care se inregistreaza la Registrul Comertului si prin care un intreprinzator persoana fizica, apta sa desfasoare  activitati comerciale permise de lege si care sa aduca profit solicita autorizarea unei intreprinderi familiale – IF.

             Tot la infiintare intreprindere familiala – IF, trebuie sa se prezinte documente care atesta identitatea persoanei fizice titulare si a celorlati membri, documente de bonitate fiscala pentru toti membrii intrprinderii familiale – IF, pregatirea profesionala precum si experienta profesionala a intreprinzatorului persoana fizica titular pentru obiectele de activitate solicitate a fi autorizate, specimen de semnatura si procura pentru reprezentantul intreprinderii familiale – IF.

Intreprinzatorul persoana fizica va decide asupra denumirii firmei intreprinderii familiale – IF , denumire care va trebui rezervata la Registrul Comertului.

Intreprinzatorul persoana fizica va decide pentru gazduirea sediului social, daca va avea puncte de lucru si obiectele de activitate corespunzatoare activitatile economice pe care doreste sa le desfasoare si autorizeze. Spatiul cu destinatie pentru gazduire sediu social sau punct de lucru trebuie sa aiba acte de proprietate, sa fie intabulat iar in cazul in care se afla intr-un bloc de locuinte trebuie sa existe acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru schimbarea destinatiei. Ulterior infiintarii intreprinderii familiale – IF, acesta poate hotara infiintarea de puncte de lucru, inchiderea punctelor de lucru sau schimbarea gazduirii sediului social.

            Ulterior infiintarii intreprinderi familiale (IF), aceasta poate sa renunte la unele obiecte de activitate autorizate si sa introduca si autorizeze alte obiecte de activitate daca indeplineste toate conditiilor de functionare.

Intreprinderea familiala (IF) poate angaja numai persoane din cadrul aceleiasi familii, indiferent de numarul acestora, nu si terte persoane. Numarul minim de membri este doi, iar familia este considerata a fi reprezentata de sot, sotie, copiii care au implinit varsta de 16 ani, rudele si afinii pana la gradul al patrulea inclusiv.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la infiintare intreprindere familiala – IF punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii intreprinderi familiale – IF la preturi fara concurenta .