MCR Consult > Autorizare

Autorizare

Autorizarea activitatii economice sau sociale, respectiv autorizare obiecte actvitate, autorizare punct de lucru, sediu social sau sediu secundar, este cea mai importanta operatie ce trebuie facuta dupa infiintare firma, societate, SRL, societate pe actiuni – SA, PFA, intreprindere individuala, intreprindere familiala, asociatie, fundatie, ONG, club sportiv desi acest lucru nu este foarte conoscut si nu i se da o mare importanta.

Spre exemplu daca am facut infiintare firma si am ales obiectul de activitate principal intermedieri in comertul cu produse diverse, dar pe firma se doreste sa se presteze si servicii de arhitectura (pentru care avem obiect de activitate secundar declarat in actul constitutiv) este obligatoriu sa autorizam obiectul de activitate secundar pentru serviciile de arhitectura altfel riscam la un control fiscal sa fie confiscate toate veniturile realizate prin serviciile de arhitectura!

Cand vorbim de autorizare obiecte activitate trebuie sa facem distinctia intre autorizarea obiectelor de activitate la Registrul Comertului si autorizarea activitatii economice pe care o realizeaza firma care trebuie facuta la autoritatile publice abilitate care sunt diferite in functie de activitatea economica ce urmeaza a se realiza de firma.

Autorizare obiecte de activitate se poata face atat la sediul declarat dar si la punctul de lucru sau punctele de lucru ce pot fi se asemenea declarate de firma.

Chiar dupa declararea unui punct de lucru si pentru acesta trebuie facut separat autorizare punct de lucru.Si aici trebuie facuta distinctia intre autorizare punct de lucru la Registrul Comertului si autrizarea activitatii economice  punctului de lucru care trebuie facuta la autoritatile publice abilitate.Pe de alta parte autorizare punct de lucru include de aceasta data autorizare obiecte de activitate care trebuie facuta neaparat la o autorizare punct de lucru.

Autorizare punct de lucru este de asemenea foarte importanta deoarece nerealizarea acesteia poate conduce la masura de inchidere a activitatii firmei sau la amenzi in cuantum foarte mare precum si confiscarea de bunuri sau venituri.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la autorizare obiecte de activitate si autorizare punct de lucru, punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase pentru dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii la preturi fara concurenta.