MCR Consult > Suspendare activitate firma

Suspendare activitate firma

          Dupa infintare firma, infiintare SRL, infiintare SA, infiintare PFA, infiintare intreprindere individuala sau familiala, infiintare ONG adica infiintare asociatie sau infiintare fundatie pot apare situatii in care aceste entitati sa nu poata sau sa nu isi doreasca sa isi desfasoarea activitatea pentru o anumita perioada caz in care pot recurge la suspendare activitate firma societate srl sa sc pfa intreprindere individuala intreprindere familiala.

          Conform legislatiei comerciale actuale orice firma poate sa recurga la suspendare activitate firma pentru o perioada de maxim trei ani, dupa aceasta perioada fiind obligatorie reluarea activitatii firmei respective.

          De regula daca se anticipeaza ca va avea loc o scadere a activitatii firmei pentru o perioada de timp sau daca se constata ca firma nu isi poate desfasura activitatile comerciale pentru care a fost infiintata exista posibilitatea de a intrerupe temporar – suspenda – activitatea firmei apelandu-se astfel la posibilitatea legala de suspendare activitate firma.

          Pe durata suspendarii activitatii, firma nu poate desfasura nici o forma de activitate comerciala si implicit nu poate avea venituri de nici un fel si nu poate emite facturi sau incheia contracte de vanzare.

          Dupa suspendare activitate firma si in conditiile in care asociatii sau actionarii constata nu mai exista conditiile pentru care au decis suspendarea activitatii firmei, acestia pot decide ca  poate fi reluata activitatea oricand in intervalul de trei ani, nu numai la expirarea perioadei de trei ani.

          La suspendare activitate firma dosarul ce se va inainta la Registrul Comertului va cuprinde pe langa hotararea asociatilor de suspendare a activitatii firmei si alte documente cerute de legislatia in vigoare referitoare la cereri adresate Registrului Comertului, documentele de inregistrare la Registrul Comertului in original (certificatul constatator al sediului, in original), declaratie-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca o anumita perioada de timp firma nu desfasoara la sediul social sau la sediile secundare sau in afara acestora activitati prevazute in statut,  imputerniciri, copii certificate, traduse si legalizate la notar in cazul
persoanelor fizice sau juridice nerezidente, dovada platii taxelor legale si altele.

          De retinut ca obtinerea suspendarii activitatii firmei de la Registrul Comertului si inregistrarea acesteia prin transfer de date intre institutiile statului la Administratia Financiara, nu exonereaza firmele de intocmirea si depunerea tuturor declaratiilor fiscale pe care le intocmisera anterior.

          Pentru evitarea acestei situatii, trebuie intocmit si depus la Administratia Financiara un dosar pentru obtinerea regimului de declarare derogatoriu, care dupa aprobarea lui si comunicare conduce la intocmirea
si depunerea doar a declaratiilor fiscale semestriale cat si la intocmirea si depunerea bilantului anual.

          Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la suspendare activitate firma punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase  dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la preturi fara concurenta.