MCR Consult > Punct de lucru

Punct de lucru

          Punct de lucru reprezintă spatiul, distinct de gazduirea sediului social, unde societatea urmează să-si desfăsoare activitatea economică, lucrativă (de exemplu sectii de productie, puncte de livrare sau depozitare etc) pentru care se pot face angajari de personal.

          Punctele de lucru ale firmei pot fi deschise atat odata la infiintarea societatii comerciale, cat si dupa acest moment. Infiintarea unui punct de lucru dupa ce firma a fost infiintata se realizeaza prin introducerea si inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului.

Documentul principal care autorizeaza deschiderea unui punct de lucru il reprezinta un act de spatiu, care poate consta fie într- un act de proprietate (în cazul în care societatea este proprietară a spatiului respectiv), fie într-un contract încheiat între societate si un alt proprietar, contract care poate fi de închiriere (subînchiriere), de comodat, contract de asociere în participatiune, etc.

În cazul în care se încheie un contract de închiriere (subînchiriere) cu un proprietar persoană fizică, acesta trebuie înregistrat la Administratia Financiară pentru luarea in evidentă.

La infiintarea unui punct de lucru dosarul ce se va inainta la Registrul Comertului va cuprinde pe langa hotararea adunarii generale a asociatilor sau actionarilor de deschidere a unui punct de lucru si actul constitutiv actualizat si alte documente cerute de legislatia in vigoare referitoare la actul de spatiu si dovada de proprietate a spatiului, avizul de schimbare a destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta (daca este cazul), imputerniciri, dovezile privind plata taxelor legale si altele.

Dupa infiintarea punctului de lucru la Registrul Comertului trebuie obtinuta autorizare de functionare de la Primarie (pe plan local), autorizatie care se emite pe o perioada de 1 an, dupa care trebuie prelungita anual numai pentru activitati de comercializare in spatii publice.

De asemeni trebuie depusa o documentatie privind deschiderea unui punct de lucru si la administratia financiara in raza careia se afla sediul social al societatii si la administratia financiara in raza careia se afla punctul de lucru.

Ulterior deschiderii punctului de lucru societatea poate hotara din diverse motive inchiderea punctului de lucru.

Pentru inchiderea unui punct de lucru dosarul care se va inainta la Registrul Comertului va cuprinde pe langa hotararea adunarii generale a asociatilor de inchidere a unui punct de lucru, actul constitutiv actualizat, certificatul constatator in original si alte documente cerute de legislatia in vigoare referitoare la imputerniciri, dovezile privind plata taxelor legale si altele.

Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la infiintarea unui punct de lucru punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la inceputurile activitatii la preturi fara concurenta .