MCR Consult > Administrator

Administrator

          Administratorul unei firme este persoana care din punct de vedere juridic reprezinta firma in orice situatie, conduce efectiv activitatea societatii respective, ia deciile operative care se impun, angajeaza si incheie raporturile de munca cu salariatii firme, deschide si inchide conturi bancare pentru firma respectiva si poate avea atributii sporite sau mai rstranse in functie de cum asociatii au hotarat acest lucru in actul constitutiv atunci cand se face in fapt pentru prima data operatiunea de numire administrator.

          Este evident ca inca de infiintare firma, infiintare SRL sau infiintare SA o decizie importanta este aceea de numire administrator.Numire administrator se face initial de catre asociatii firmei prin actul constitutiv si aceasta numire administrator este de obicei facuta pe o perioada determinata, de regula 4 ani.Chiar daca a fost numit pe perioada determinata sau nedeterminata numirea administratorului poate fi anulata prin operatiunea de revocare administrator.

          Revocare administrator se poate face prin hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor luata in conditiile legii.Odata ce prin hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilors-a facut o revocare administrator in mod normal trebuie facuta o noua numire administrator pentru ca o firma trebuie sa fie condusa in mod permanent de un administrator.

          Atunci cand administratorul a avut o numire administrator cu un mandat limitat este nevoie ca la expirarea mandatului, in cazul in care asociatii nu doresc schimbarea administratorului existent, sa se faca o noua hotarare a adunarii generale a asociatilor/actionarilor special pentru prelungire mandat administrator.La prelungire mandat administrator administratorul primeste un nou mandat pe perioada determinata dupa care din nou va fi nevoie de o hotarare a asociatilor/administratorilor in sensul de numire, revocare sau prelungire mandat administrator.

          Societatea noastra acorda consultanta de afaceri si management, consultanta juridica si consultanta fiscala la numire, revocare, prelungire manda administrator,  punandu-si toata experienta in slujba dvs. in schimbul unor tarife foarte avantajoase dvs. si va ofera deasemenea si posibilitatea gazduirii sediului social pe perioada determinata la preturi fara concurenta .